fbpx

Kuidas pensioni investeerimiskonto tööle panna ehk saavutada finantsvabadus

Septembris 2021 startis uus mäng. Inimesed said II samba rahad välja võtta ja asuda investori rolli, hakates ise pensionit koguma. Enamik valis kaubanduskeskused, aga hulk kodanikke, umbes 3000, valis võimaluse hakata pensioni investeerimiskonto vahendusel ise raha juhtima. Kirjutab Paavo Kangur. 

Kokku laekus nende arvetele 47 miljonit eurot ehk siis keskmiselt 15 600 eurot septembri teisel päeval. Kohe kerkisid rekordtasemele Coop Panga ja LHV aktsiad, mis on rallinud aasta algusest saadik. Reedel, 3. septembril tõusis LHV üle 46 euro ja Coop üle 4,15 euro. Optimism oli tipus.

Kas ralli jätkub, kas kaasa tõmmatakse ka teised Tallinna börsi aktsiad? Esmaspäeval, 6. septembril saabus kurb tõde, ralli oli läbi saanud. Coop oli keskpäevaks kukkunud 10 protsenti ja ka LHV oli tugevas miinuses. Ka teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval jätkus tugev langus ja paljude optimistlikke investorite pensionikontod läksid punasesse ning Facebooki ilmusid karu pildid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt