fbpx

Juhid, lõpetage mõtlemine lühema töönädala üle!

Veigo Kell

Ülemaailmne arutelu neljapäevase töönädala võimalikkuse ja vajalikkuse üle kogub vaikselt, aga järjekindlalt hoogu. Vaatamata sellele, et lühema töönädala puhul tunnevad töötajad ennast paremini ja töötulemused ei kannata (töö saab tehtud), on sellega katsetajad ikka veel harvad erandid. Erandiks on vast Island, kus eduka katseperioodi tulemusena saavutasid ametiühingud kokkuleppe, kus 86% töötajatest töötab nüüd sama tasu eest vähem tunde või läheb lähiajal üle lühemale töönädalale.

Islandi ja mitmete teiste riikide firmade kogemus näitab, et lühem töönädal on täiesti võimalik, teisalt viitab see sellele, et traditsiooniline arusaamine tööst ja tootlikkusest kipub olema põhjalikult vildakas. Siit edasi oleks loogiline samm kutsuda üles kõiki sellega katsetama. Kuid enne, kui juhid hakkavad aruteluks koosolekuid ja töögruppe kokku kutsuma, soovitaks neil asja hoopis rahulikumalt võtta ja teha midagi palju lihtsamat.

Juhid võiks öelda töötajatele vaid seda, et kui neil on välja pakkuda arukana tunduvad viisid,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt