fbpx

Roheliselt mõtlev UBIK astub vastu energiaraiskamisele

Rohetehnoloogia demokeskusega (Sunly Port of Power) liitunud Eesti idufirma UBIK Solutions tuli välja tõelise innovatsiooniga: laiemas sisendpinge vahemikus töötava päikesekonverteriga, mis võimaldab päikesepaneelidest tuleva alalisvoolu otse, ilma vahepealse konverteerimiseta kodumasinatesse transportida. Kirjutab kaasautor Gerli Ramler. 

Ubik BIK paneb oma uudse inverteriga päikesepaneelid tootma ka madala pinge juures ehk kehvemates ilmastikuoludes, võimaldades samal ajal saada paneelist tavalisest inverterist rohkem energiat. „Harilikud inverterid töötavad 20–40 voldi vahel, mis tähendab, et need lakkavad töötamast juba isegi väikese varjutuse korral. Selleks, et süsteem töötaks ka madalama pinge juures, lisatakse inverterile vastav seade ehk optimaiser. Meie astusime aga sealt sammu edasi ja panime need kaks süsteemi tõhusalt ühte seadmesse,” selgitab ettevõtte tegevjuht Andre Lindvest. 

(Skeem: UBIK Solutions)

Efektiivne inverter suudab ka varjus töötava päikesepaneeli puhul anda 30% rohkem energiat kui tavainverterid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt