fbpx

Konsensuse kunst Balti riikide kiirraudtee rajamisel

Rapla-Pärnu raudteelõigu projekteerimislepingu
allkirjastamine Hispaania ettevõttega IDOM
Consulting, Engineering, Architecture, S.A.U.
(märtsis 2019)

Kuidas jõuda otsusteni, kui kõik kipuvad liikuma eri suunas? Rail Baltica kiirraudtee ehitust koordineerinud RB Rail ASi Eesti filiaali direktori ametikoha hiljuti maha pannud Aivar Jaeski räägib konsensuseni jõudmise kunstist. Küsis Tanel Raig.

Aivar Jaeski on sõjaväelise taustaga mees. Ta alustas redeli alumistelt pulkadelt ja ronis kõrgeimate auastmete ja ametiteni välja. Pärast 2017. aastal reservi arvamist pani Jaeski oma sõjaväelise juhtimiskogemuse proovile keerulises kiirraudtee ehitusprojektis. Laveerida tuli kolme Balti riigi huvide, kultuuri ja arvamuste vahel…

Vedasite projekti, kuhu on kaasatud kolme riigi organisatsioonid ja rahvusvahelised eksperdid. Mis kõige raskem oli?

Konsensuse saavutamine, nagu ikka rahvusvaheliste projektide puhul. Arvatakse, et Balti riigid on sarnased, kuid asjadest saadakse vahel väga erinevalt aru. Me ei suhtle Rail Baltica projekti ellu viies keegi oma emakeeles ning see tekitab juba vääriti mõistmist ja tõlgendusi.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt