fbpx

Edukas hübriidtöö vajab vaimse vormi hoidmist

Tarkvaraarendusettevõttes Helmes kuue kuu jooksul läbi viidud teaduseksperiment näitas, et edukaks hübriidtööks tuleb nii ettevõtte, meeskonna kui ka üksikisiku tasandil teadlikult ja oskuslikult tegeleda oma vaimse vormi säilitamise ja psühholoogilise turvatunde tagamisega. Vaimse vormi hoidmisest on saanud uusim kutseoskus, mis on tulevikus erialateadmiste ja digipädevuse kõrval vajalik igale töötajale ja juhile. Kirjutab Helmes Grupi arendusjuht Aino-Silvia Tali.

Koroonapandeemia puhkemine 2020. aasta talvel kiirendas IT-sektoris juba varemgi kasutusel olnud kaug- ja hübriidtöö levikut kõigisse ärisektoritesse. Erinevus varasemast oli aga see, et inimesed ja ettevõtted ei saanud enam töötegemise kohta vabalt valida. Selleks et mitte lihtsalt lasta asjadel kulgeda omasoodu, otsustasime, et läheneme Helmeses muutuste protsessile süsteemselt ja teadlikult. Viisime läbi pooleaastase teadusliku eksperimendi, et õppida, kuidas toetada meie tarkvaraarendusmeeskondi distantsilt. Ehk kuidas korraldada hübriidtööd nii, et meeskonnad oleksid efektiivsed ja tiimiliikmed õnnelikud ning tunneksid ennast hästi.

Millele ja kuidas otsisime vastust?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt