fbpx

Uuendusteks sündinud

Sünnihoroskoop on materjal, mille alusel ilmselt tänapäeval keegi töötajaid ei vali. Aga sündimise aeg või täpsemalt järjekord peres võib siiski huvitavat mõtteainet pakkuda. Nimelt väidavad uurijad viimases Journal of Business Researchis, et mitmelapselises perekonnas on laste sünni järjekord seotud nende valmisolekuga uuendusteks, kui neist sirguvad ettevõtjad-juhid. Kõrvutades 186 tehnoloogiaettevõtet ja nende asutajate tegevustavasid sünnijärjekorraga, ilmnes, et need, kes olid sündinud hiljem, suutsid palju enam luua juhina uusi ideid. Esmasündinuist sirgunud juhid aga suutsid tunduvalt paremini uusi ideid aktsepteerida ja ellu viia.  Mida suurem oli sünni vahe, seda ilmekam oli kirjeldatud erinevus. Ja seda võimendas omakorda oma sünnijärjekorra tähtsaks pidamine (nt pere noorem või vanem vend). Võib-olla pole see küll lõplik teaduslik tõde, aga ettevõtte käivitamisel ehk hea teada.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt