fbpx

Pilk sisevärbamise hingeellu

Kolleeg vajab kahtlemata vähem käehoidmist ning suunamist ja suure tõenäosusega lepib ka väiksema palgaga kui väljast värvatud uus töötaja. Aga mis juhtub, kui sisekandidaat ei osutu siiski valituks? Võiks ju arvata, et ta on löödud ja mõlgutab lahkumismõtteid… Juulikuu Harvard Business Reviews avaldatud suure hulga Fortune 100 ettevõtete enam kui 1000 sisekandidaadi analüüs lubab väita, et asi polegi nii ühene. Ilmnes, et sisetöötaja lahkumise tõenäosus kasvas ligi kaks korda, kui ta kuulutati kaotajaks pärast vestlusvooru, võrreldes sellega, kui talle teatati, et ta ei jõuagi vestlusvooru. Samas lahkumise tõenäosus vähenes ligi kaks korda, kui töötaja kaotas uue ametikoha teisele sisekandidaadile. Värbamisel soovitatakse seega tõsiselt kaaluda, millised kandidaadid kutsutakse vestlusele. Nagu uuring näitas, on just värbamise lõpusirgel oleva vestlusvooru tulemus see signaal, mille põhjal paljud head kolleegid teevad oma lahkumisotsuse.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt