fbpx

Kriisis järgime liidrit… või siiski mitte?

Juhina ootame tihti, et kriitilises olukorras, kus infot on vähe ja samas tuleb teha olulisi otsuseid, järgivad meeskonnaliikmed meie suuniseid või käitumist. Juht võiks ju ikkagi eeskujuks olla, kuna adub suurt pilti kõige paremini. Kuid suvises Journal of Economic Behavior & Organizationis avaldatud uurimusest ilmneb, et inimesed järgivad kriitilises olukorras pigem nende enda juhtimistaseme kolleegide käitumist, kuna nende käitumise põhjusi mõistavad nad kõige paremini. Oma juhtimistasandi kolleegidele järgnevad sel põhjusel järgitavuselt nende vahetud juhid ja alles seejärel n-ö suured juhid kuskil organisatsiooni eesotsas. Nii et moraal juhtidele, kes tahavad olla kriitilises olukorras eeskujuks – vaadake juba eos, et teie meekonnas oleks piisavalt inimesi, kes suudavad säilitada külma närvi, olles sellega oma kolleegidele eeskujuks.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt