fbpx

Vaid sisuline tagasiside viib edasi

Tagasiside on kahtlemata üks olulisemaid tööriistu juhi käes. Kuid kas igasugune tagasiside töötab? Just seda analüüsivad teadlased viimatises ajakirjas The Leadership Quarterly. Nad viisid läbi terve rea eksperimente, millest ilmnes, et grupid, mille liikmed said juhilt sisulist tagasisidet selle kohta, kuidas neil läheb ning mitmendad nad meeskonnas oma töötulemusega on, saavutasid märkimisväärselt parema lõpptulemuse kui need tiimid, mille liikmed said üldist positiivset vastukaja stiilis „teil läheb hästi“ või „pingutame veel“. Samuti selgus, et nende meeskondade tulemus, kes said üldist tagasisidet, ei erinenud eriti kontrollgrupi omast, kellele üldse tagasisidet ei antud. Nii et kehv tagasiside ei ole tagasiside ning tulemusi aitab saavutada vaid sisuline tagasisidestus.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt