fbpx

Kuidas juhtida juhitamatut põlvkonda?

Kati Tikenberg

Kindlasti oled viimasel ajal juhi ja liidrina kogenud, et juhtimisvõtted, mis seni on vanema põlvkonna puhul toiminud, täna enam ei tööta. Ühiskonnas ja tööjõuturul on aktiivsete liikmetena õlg-õla kõrval kolm väga erineva väärussüsteemiga generatsiooni: X; Y ja Z. Selleks et kõiki neid eest vedada, motiveerida ning juhendada, on vaja mõtestada nende hoiakuid ja eripärasid. Üks läbivaid mõtteviise juhtimises ongi ju see, et igale inimesele tuleb läheneda individuaalselt. Põlvkondade vaheliste erinevuste teadvustamine teeb selle natukene lihtsamaks. Siin on mõned mõtted, mida ootab juhilt just noorim põlvkond, üks tüüpiline lumehelbeke.

Kes on z-generatsioon?

Z-generatsiooni sünniajaks loetakse vahemikku 2000–2012. Vahel nimetatakse seda põlvkonda hellitavalt nutimaailma pärismaalasteks või nn õunakesteks (mõeldes siis Apple’i võidukäigule 2000. aastate alguses), meil Eestis on populaarne ka termin lumehelbekesed. Nad elavad valdavalt nutimaailmas, nende tajus on maakera nii väike, kui mahub paremasse või vasakusse püksitaskusse või peopessa,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt