fbpx

Imre Leetma – betooniusku mees

Imre Leetma (Foto: Ants Vill)

Betooniühingu esimees Imre Leetma (58) usub betoonteede elujõudu ja on veendunud, et betoonehituse tulevik on seotud 3D-printimisega. Tehnikaülikoolis ehitusinseneriks õppinud mehe karjäär on värvikalt rahvusvaheline, kusjuures viimased 17 aastat on ta olnud seotud Kunda Nordic Tsemendiga. Kirjutab Ants Vill. 

Betoon on üks tähtsamaid kaasaegseid ehitusmaterjale. „Selle eelised on tugevus, kauane vastupidavus, mõistlik hind ja võimalus kasutada kohalikke tooraineid,“ kinnitab ta.

Äsja 77 betoonialal tegutsevat ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut koondavat Eesti Betooniühingut juhtima asunud Leetma leiab, et avalikkuse ja eriti otsustajate tähelepanu tuleb tõmmata betoonteede ehitamise olulisusele.

„Suure liikluskoormusega magistraalide ehitamine betoonist on küll kallim, kui asfaltteede rajamine, aga betoonteede vähemalt 40-aastase elukaare puhul on tegu olulise kokkuhoiuga hoolduskuludes. Kokkuvõttes muutub betoontee kogu oma eluea jooksul 40% odavamaks kui asfalttee. Ka on energiakulu väiksem, sest betooni sisse ei teki rööpaid,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt