fbpx

Ajutine juht – kellele ja milleks?

Mobiilse või võõrapärasemalt intermin-juhtimisviisi puhul tuleb teatud oskuste-kogemustega kõrgelt kvalifitseeritud juht või spetsialist mõneks ajaks väljastpoolt organisatsiooni, et teha seal kokkulepitud muudatused ja saavutada eesmärgid. See meetod on levinud juba kõikjal üle ilma ja jõudnud ka Eestisse. Lähemalt räägivad Peeter Tohver, Ülle Susi, Tiit Hõbejõgi ning Argo Sildvee. Kirja pani Tuuli Elstrok.

Ühe teooria kohaselt töötasid niisuguse meetodi 1970. aastatel välja hollandlased, et lühiajaliste lepingutega oma maa rangest tööseadusandlusest mööda hiilida. Teine teooria ütleb, et mobiilne töötamine sai hoo sisse 1990. aastate USAs ja Euroopas, iseäranis Suurbritannias, kui paljud ettevõtted ühinesid ja võeti üle ning juhtivatel ametikohtadel oli mõistlikum ajutiselt töötada.

Peeter Tohver

Peeter Tohver, üks interim-agentuuri Velström Vallner Tohver asutajatest, kes veab hetkel eest Krimeltet,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt