fbpx

Kui tiim jääb rutiini kinni

Otsustusvabaduse andmine meeskonnale eesmärgistatud tegevuse tarbeks on kahtlemata üks efektiivseimaid juhtimistööriistu. Sellised tiimid on kindlasti tugevad ja annavad häid tulemusi. Kuid edu pole ka sel puhul lõpmatu, nagu kirjutatakse viimatises ajakirjas Personnel Psychology. Uurinud enam kui 6000 meeskonna tegemisi, väidavad teadlased, et üks suurimaid ohufaktoreid on see, et nad jäävad kinni edu toonud rutiinsetesse sammudesse. Peaaegu kõigi vaadeldud meeskondade puhul oli just rutiin see, mis vähendas nende efektiivsust pikemas plaanis ja seeläbi ka tiimiliikmete rahulolu oma töö tulemuslikkusega. Huvitaval kombel ei mõjutanud rutiin aga märkimisväärselt nende omavahelisi suhteid. Seega võib rutiini langenud meeskonnas olla suurepärane õhkkond, kuid sama suure tõenäosusega ka madal efektiivsus.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt