fbpx

Kiitus

Varasuvine koolide lõpetamine on ilus ja hea aeg. Kellel on mõnus tunne sellest, et on jõutud finišijoonele või vaheetapi lõppu, kellel rõõm headest tulemustest. Võimalus saada kiituskiri toob mai alguses välja nii mõnegi õppuri üllatava potentsiaali lõpusirgel. Soov ennast tunnustada või tunnustust saada on meile omane päris pisikesest peale. Kasvades õpitakse seda soovi peitma, kuid istub see sügaval igas inimeses.

Juhtimise A ja O on märkamine ja tunnustamine. Ei midagi uut siin päikese all – hea sõna, tähelepanu, tulemustasu, aumärk, põnev arenguprogramm, töökeskkonna parendamine vm. Võimalusi on palju, on vaid vaja asutuse-ettevõttesisest kokkulepet, mille eest ja kuidas tunnustatakse. Suusõnaline või kirjalik kokkulepe on organisatsioonikultuuri lahutamatu osa. Tegelikult aga vaatab iga nurga tagant välja väike kaval kuradike, kellel on miljon kahtlust-küsimust varuks. Kui tervet rehkendust ei jõua, kas siis piisab poolest? Mis teha, kui tulemust ei ole või on kesine, aga samas ta ju pingutas?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt