fbpx

Demokraatial on piirid

Tänapäeval tundub üsna iseenesest mõistetav, et töötajaid puudutavate keerukamate dilemmade lahendamisel töötavad paremini need lahendused, kus nad on saanud ise kaasa rääkida, vastupidiselt neile, mis tulevad kuskilt ülevalt. Journal of Economic Behavior & Organization suvises numbris analüüsitakse, kas selline demokraatia toimib ühtviisi edukalt kõikides organisatsioonides. Mitme eksperimendi tulemusena ilmneb muu hulgas, et kuigi demokraatiapüüdlus on omane enamikule organisatsioonidest, väheneb selle efektiivsus organisatsiooni suuruse kasvades. Uurijad soovitavad kaasata töötajaid väiksemates gruppides ja püüelda parimate lahenduste poole meeskondade vahelise dialoogi kaudu.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt