fbpx

Rail Baltica kui unistuste töö paljudele inseneridele

Niisugused hakkavad tulevikus välja nägema kohalikud peatused (RB Rail AS)

Sajandi suurprojektiks kutsutava Rail Baltica rajamine peaks otsustavalt muutma kogu meie regiooni transpordiolukorda ja andma majandusele tugeva arengutõuke. Samas tekitab kavandatav raudtee vastakaid tundeid – on pooldajaid ja vastaseid ning lisaks neid, kellele see pakub põnevaid ametialaseid väljakutseid. Kirjutab Ants Vill.

Uue raudtee rajamine on inseneridele kord sajandis ette tulev väljakutse, ütlevad Eestis Rail Balticaga seotud insenerid. Lisaks tõsiasi, et see aitab suurendada Balti riikide julgeolekut, luues raudteeühenduse liitlastega Euroopas ja parandades kogu piirkonna militaarlogistikat. Kuna rööpmelaius ja muud tehnilised parameetrid viiakse vastavusse Euroopa raudteedega, muutub Rail Baltica osaks Euroopa sõjaväelise liikuvuse võrgust.

Rail Baltica infrastruktuur kuulub Balti riikidele. Projekti põhikoordinaator on kolme riigi ühisettevõte RB Rail AS peakontoriga Riias. Ühisettevõtte järelevalve all viivad projekti ellu Eesti, Läti ja Leedu riiklikud asutused – Rail Baltic Estonia,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt