fbpx

Euroopa robootika-idud arenevad põnevates valdkondades

Robotpea Rootsist (Foto: Furhat Robotics)

Innovatsioon ja riistvaraarendus pole Euroopast kuhugi kolinud. Nii meie lähinaabritel kui kaugematelgi Euroopa riikidel on põnevaid roboti-start-up-ettevõtteid, millest teeb ülevaate tehnoloogiaajakirjanik Kaido Einama. 

Emotsionaalne robotpea Rootsist

(Foto: Furhat Robotics)

Furhat Roboticsi teadlaste ja inseneride väitel on nende robotpea maailma sotsiaalseim, kusjuures selle ehitamine algas juba üle kümne aasta tagasi. Selle aja jooksul on robot teinud läbi suure arengu, nagu on kogu robootika tundmatuseni muutunud. Firma eeskujuks on ajaloost, filmi- ja kirjandusklassikast teada-tuntud näited. Juba 1495. aastast alates on olemas esimesi „sotsiaalsete robotite“ prototüüpe, milleks firma blogis peetakse Leonardo da Vinci välja mõeldud „robotrüütlit“. Muidugi polnud sel ajal veel sõna „robot“ leiutatud, mis teatavasti pärineb hoopis tšehhi keelest ja mille võttis 1920. aastal kasutusele Karel Čapek. Da Vinci robotrüütlit nimetati itaaliapäraselt Automa cavaliere ehk automaatne rüütel.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt