fbpx

Stoppkaader. … ja juuksur hakkas pankuriks

Ühel 1927. aasta rahvarohkel päeval märkas Stockholmi raudteejaamas tegutsenud juuksur Gyllenspets, et jaamahoone on täis turiste, kes tahaksid raha vahetada, kuid ei saa, sest ükski pank pole selle peale tulnud. 

Gyllenspetsil olid keeled suus ja nii otsustas ta, et pakub seda teenust siis ise oma salongis. Turistid olid rõõmsad ja vana juuksur ka. Varsti palkas ta inimese, kes ei teadnud juuste või habeme pügamisest küll midagi, aga kellel sujus rahavahetustöö väga kenasti. 

Uus äri oli tulus ja kõik oli kena, kuid siis juuksur suri ootamatult. Nüüd oli olemas juuksurisalong, kus polnud juuksurit, aga kus sai see-eest raha vahetada. Abiline panigi välja uue sildi – „Rahavahetus”. Täpselt polegi teada, mis juhtus – kas mehel puudus ärisoon või ei viitsinud ta asja arendada –, aga peagi võttis selle valuutavahetuse üle Rootsi riiklik raudteefirma – Statens Järnvägar ehk SJ.

Elu armastab teha pöördeid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt