fbpx

Kolmanda paiga tõusnud väärtusest

Veigo Kell

Kolmanda paiga mõiste tõi kasutusele Ameerika sotsioloog Ramon Oldenburg. See tähendab ühiskondlikku kohta, kus me veedame aega kodu ja töö vahel, nt kohvikut, pubi, klubi, trenni, kontserti, parki jt, kus saame sõpradega kokku, soetame uusi tutvusi, suhtleme… Prantsuse revolutsioon küpses Pariisi kohvikutes, brittidel ja iirlastel on paljud uued asjad sündinud pubides.

Oleme neid kohti võtnud loomuliku osana elust, kuid võimalik, et enne pandeemiat me väga ei adunud, kui olulised need meile on. Kolmandad paigad on nimelt kaugelt rohkemat kui ainult mõnusad ajaveetmise kohad.

Kolmandates paikades sünnivad sõprussuhted, seotus ja kuuluvustunne. Need on alati olnud mõttevahetamise kohad, kus sünnivad uued ideed ja küpsevad plaanid. Selliseid kohti iseloomustab neutraalsus, st seal on vähe või pole üldse kohustusi ning ametile, ühiskondlikule, majanduslikule või hierarhilisele staatusele ei omistata suuremat tähelepanu. Vestlus on olulisel kohal, aga erinevalt töistest koosolekutest on see mänguline,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt