fbpx

Vaikus viib tulemuseni

Tuleb välja, et ütlus „vaikus on kuldne“ on teaduslikult täiesti pädev. Nimelt avaldab viimatine Journal of Applied Psychology põneva kokkuvõtte uuringutest, mis käsitlesid vaikimispauside kasutamist kui läbirääkimise taktikat. Nagu artiklist selgub, annab vaikimispauside kasutamine osapooltele võimaluse tekitada konstruktiivseid mõttemudeleid ning leida nii tulemuslikumalt vastastikust ühisosa. Ilmneb ka, et vaikusepausid toimivad edukalt mõlema osapoole vaates vaid siis, kui ollakse sarnasel sotsiaalsel positsioonil. Kui läbirääkijad on eri positsioonidel, näiteks ülemus ja alluv, mõjub vaikimispaus tulemusele positiivselt ainult juhul, kui seda kasutab kõrgemal positsioonil olev läbirääkija. Madalama positsiooni läbirääkija vaikimispausil polnud läbirääkimise tulemuslikkusega erilist seost. Huvitav on ka uuringutest ilmnenud tõsisasi, et vaikimispauside kasutamine mõjus läbirääkimise tulemuslikkusele isegi enam kui osapooltele antud suunis lahendada probleem, kuid ilma vaikimispauside taktikat rakendamata.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt