fbpx

Unikaalne metsanduse postmark trükiti spoonile

Eesti metsandushariduse ja -teaduse süda – Järvselja õppe- ja katsemetskond – sai 13. aprillil 100-aastaseks. Samal päeval esitleti erakordset postmarki, mille kujundus trükiti puidulehele ehk spoonile. Niisugust marki pole Eestis varem ilmunud. „Meil on suur au tähistada Eesti metsandushariduse ja -teaduse sajandat juubelit niivõrd ainulaadse postmargiga. Puidule trükitud mark on väärikas viis selle sündmuse tähistamiseks,“ ütles Omniva erakliendi segmendi juht Sandra Krusel.

Margiväljaande kujundas kunstnik Indrek Ilves, see trükiti aga trükikojas Cartor Security Printing. Margi keskel on Kuningamänd, mis on Eesti üks vanimaid puid. Suursuguse puu täpset vanust ei ole võimalik määrata, kuid tehtud uuringud lubavad hinnata männi umbes sama vanaks kui Tartu Ülikool ehk ligi 389-aastaseks. 

Margiplokil on lisaks männile pildid ürgmetsa matkarajast ning taimeaiast. Järvselja ürgmets on Eesti vanim metsakaitseala, mis jäeti 1924. aastal looduse reservaadiks puutumatult seisma. Selles 19,3-hektarilises kuuse, männi, haava ja sanglepa segapuistus on lastud loodusel omatahtsi kujuneda juba tublisti rohkem kui 100 aastat.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt