fbpx

Kosmoseusku Jaan Viru

(Foto: Kaupo Kikkas)

Kui teismeline Rapla poiss Jaan Viru avastas enda jaoks kosmose, poleks ta ilmselt ka kõige pöörasemates unenägudes osanud unistada, et hakkab kunagi tegema koostööd Ameerika Ühendriikide kosmoseagentuuriga NASA. Nüüd aga arendab tema asutatud Crystalspace ameeriklaste programmile stereokaameraid. Kirjutab Mari Kamps

Jaan (30) on Rapla Ühisgümnaasiumi (praegune Rapla Kesklinna Kool) vilistlane. „Kooliajal oli üks põnevamaid aineid matemaatika, meil oli legendaarselt hea matemaatikaõpetaja Reet Voorel. Tema tunnis kõik kuulasid alati huviga,“ meenutab ta. „Rapla on minu jaoks Eesti kultuuri häll, siit on pärit väga palju erinevaid kultuuritegelasi. Raplas käib enamik lapsi mingil ajahetkel laulukooris, nii ka mina. Ma ei saa enda lauluoskust küll kiita, aga algteadmised õnnestus saada. Käisin laulukooris nii Urve Uusbergi kui Thea Paluoja juures.“

Jaan ja metsasarv (Foto: Janne Jakobson)

Laulmisest tõsisemalt tegeles Jaan aga metsasarve mängimisega – tegelikult pole ta seda pilli tänaseni hüljanud.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt