fbpx

Vesinikdrooni sünd: Tartu külje all valmistutakse drooniparvede ajastuks

SKYCORP OÜ asutaja ja tegevjuht Marek Alliksoo (Foto: Remo Tõnismäe/Postimees/Scanpix)

Juba pikemat aega räägitakse droonidest kui tuleviku transpordivahenditest, kuid siiani on nende massidesse jõudmist takistanud kaks probleemi – lühike lennuaeg ja lennujuhtimise keerukus. Tartus on firma, kes neid probleeme lahendab ja tulemus on juba silmaga näha ning käega katsuda. SKYCORP´i arendatavat vesinikdrooni, mille eest anti Eesti idufirmale esimene kosmosetehnoloogia patent, tutvustas firma tegevjuht Marek Alliksoo. Küsimusi esitas ja vastused pani kirja tehnoloogiaajakirjanik Kaido Einama. 

Vesinikdroon püsib õhus kolm korda kauem kui akudega lennuvahend. Selleks, et terve päev lennata, pole vaja kastitäit akusid kaasa vedada, sest vesinikuga saab oma lennuvahendit kohe kiirelt „tankida“. Masina hind on ainult veel liiga kõrge, et minna lihtsalt pühapäeval droonipilte tegema. Põhilised huvilised on tööstused ja militaarvaldkonna esindajad.

Kuidas ettevõte alguse sai ja miks jõuti lõpuks just vesinikelemendi toitel droonide juurde?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt