fbpx

Stoppkaader. Ole küsimustega ettevaatlik – muidu võid avastada terve uue tööstusharu

Aastal 1965 küsis Florida ülikooli jalgpallimeeskonna abitreener Dwayne Douglas professor Robert Cade’ilt: „Miks mängijad pärast mängu nii vähe tualetis käivad, kuigi joovad selle jooksul nii palju vett?“

On vana tõde, et innovatsioon algab vaatenurga vahetamisest. Küsimusest, mis seab senise praktika kahtluse alla või loob inimeste peas mingi uue seose, mis viib uudse lahenduseni. Professor Cade meenutas hiljem, et abitreeneri küsimus oligi just selline – lihtne küsimus, mis pani mõtte uutmoodi liikuma. Ta arvas kogu aeg, et igaüks teab ju ilmselget vastust: mängijad higistavad mängu ajal nii palju, et tualetti mineku vajadust ei teki. Tegelikult suunas aga see küsimus tema tähelepanu hoopis asjaolule, et vesi ei asenda kõiki aineid, mida sportlane higistamisel kaotab. Sellest omakorda tekkis idee, et neid aineid võiks lisada sportlaste tarvitatavale veele.

Ülejäänud oli ajalugu – professor Cade’i juhendamisel arendati välja toode, mis pani aluse tervele uuele tööstusharule.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt