fbpx

Ajal on nobedad jalad

Esivanemate tarkused on saatnud meid mitmel kombel. Minu lapsepõlve klassikaks said „enne töö ja pärast lõbu“, „pill tuleb pika ilu peale“ ning „magavale kassile hiir suhu ei jookse“. Hiljuti lastega vanasõnade tähendust arutades jäi üks teema „Vanasõnaraamatust“ mõttesse mõlkuma: „Aega ei saa raha eest osta. Aega ei saa seisma panna. Ükski kadund tund ei tule sulle tagasi. Ajal on nobedad jalad. Pea aigu kallis, aig om hüä mees mööda minema. Kes vagasega magab, sie tormiga soudab.“ Tarkused, mis peaksid juhi tagataskus ennast ikka ja jälle meelde tuletama.

Aeg on väärtus, mida saab rahas mõõta, kuid mida raha eest otseselt juurde osta ei saa. Tehniliselt jah saab keegi meile oma aega müüa (töötunde/teadmisi) ja saame loodavat väärtust kasvatada, kuid juhi või spetsialisti ööpäeva see pikemaks ei tee. Asjatult kulunud aega tagasi teha on raske, vahel võimatu. Õigel ajal võtmata jäetud aeg võib anda tagasilööke nii ettevõtte edenemises kui ka inimsuhetes.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt