fbpx

Üle- ja alakvalifitseerituse kahjulikkusest

Hiljutine Personnel Psychology kirjutab, et kui töötajate kvalifikatsioon ei vasta ametikohale, võib see kaasa tuua kummalisi kõrvalmõjusid. Mitme uuringu varal näidatakse, et nii nagu ala-, mõjuvad ka ülekvalifitseeritud töötajad halvasti sisekliimale ja töö tulemuslikkusele. Katses, kus osales tuhatkond töötajat, selgus, et need, kes arvasid ennast olevat mingi töö tarbeks liialt kõrgelt kvalifitseeritud, jagasid üldiselt vähem olulist töist infot kolleegidega ja tegid ka vähem koostööd. Nad ei pidanud kolleege lihtsalt koostöö vääriliseks. Sama efekt ilmes ka töötajate puhul, kes hindasid oma kvalifikatsiooni madalamaks kui kolleegidel. Nendegi soov jagada infot ja teadmisi oli väga vähene, sest nad olid nutikamate kolleegide peale lihtsalt kadedad.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt