fbpx

Tulemustasu – keeruline teadus

Tasumudelite seos töötajate motivatsiooni ja rahuloluga on andnud ainest tuhandetele teadustöödele. Selge see, et tulemustasu teema on üks äraütlemata peen teadus organisatsioonist ja inimesest. Uurijad analüüsivad veebruari Management Science’is järjekordselt tulemustasustamise võimalusi, seekord jaemüügiettevõtete näitel. Tulemustasu maksmise mõju töö tulemuslikkusele leitakse olevat otseses seoses maksmisele eelnenud töörahuloluga ettevõttes ning väidetakse, et kõrge üldise töörahulolu korral on tulemustasu mõju töötajate töömotivatsioonile praktiliselt olematu. Ja vastupidi: kui töörahulolu oli madal, andis tulemustasu süsteemi sisseviimine märkimisväärse tõuke ka motivatsioonile ning tulemuslikkusele.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt