fbpx

Tugev juht toetub mitmekesisele meeskonnale

Miks mõne juhi eestvedamisel on areng kiirem? Miks mõnel ettevõttel on uusi ideid ja julgust tegutseda, samas kui teisel seda napib? Põhjusi leiab alati ja iga põhjus koostoimes teisega annab kindlasti veel neid juurde. Seega ei ole mõtet rääkida takistajatest, vaid pigem on hea keskenduda võimaldajatele. Üks oluline arengu võimaldaja, mille toimimist olen kogenud, on julgus ja tahe toetada mitmekesisust. See tähendab, et juhil on julgus lubada meeskonda endast ilusamaid ja targemaid, kogenuid ja kogemuseta, endisi ja uusi, ettevõtte valdkonnast ja muust valdkonnast tulnud inimesi. See tähendab tahet kaasata inimesi, kes ei mõtle alati samal viisil nagu ta ise. Inimesi, kes on teistsuguse hariduse, kogemuse ja võrgustikuga.

Muidugi ei pruugi see olla juhile lihtne, sest eriarvamused vajavad kuulamist, konstruktiivsed vaidlused pidamist, ootamatud ideed kaalumist. Samas hoiab see meeskonnavaimu erksana ning organisatsioonisisese pildi värvilise ja mitmekihilisena. Viimane on oluline, sest ümbritsev keskkond on vaieldamatult värviline ja mitmekihiline.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt