fbpx

Tagasihoidlikkus ja aupaklik suhtumine soodustab vigadest õppimist

Vigadest õppimine on tänapäeva ebakindlas keskkonnas tõenäoliselt üks kriitilisemaid võimeid või oskusi. Nagu väidavad teadlased viimatises ajakirjas Academy of Management Discoveries, on vigadest õppimise võime üsna lähedalt seotud juhi aupakliku, tagasihoidliku käitumismaneeriga. Artiklis kirjeldatud katsete najal väidetakse, et niisugune suhtumine (eneseupitamise ja eksimatuks pidamise asemel) näitab isegi rohkem suutlikkust vigadest õppust võtta kui paljud psühholoogilised mõõdupuud. Nii saab näiteks juhtide valimisel intervjuu käigus juba suure tõenäosusega hinnata, kellel on see võime suurem.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt