fbpx

Riie juhti ei riku. Kas ikka on nii?

Seltskonnameediast loeme tihti nii kiidu- kui ka laitvaid sõnu juhtide riietumisstiili kohta ning Mark Zuckerberg on kujunenud terve start-up-põlvkonna riietumisikooniks, aga tegelikult teame üsna vähe, kuidas üks või teine stiil mõjutab meie hinnangut juhile. Selle aasta esimene Journal of Business Research uuris Fortune 1000 ettevõtete juhtide näitel, kuidas muutuvad hinnangud nende professionaalsusele ja karismale sõltuvalt riietusest, mida nad kannavad. Nagu ilmneb, hinnatakse juhi karismat tugevamaks juhul, kui tema riietumisstiil erineb suurel määral sellest, mis organisatsioonis tavaks on. Samas leidis klassikaline ametlik stiil enim heakskiitu. Nagu uuringu autorid kommenteerivad, annab riietumisstiil, kui seda teadlikult valida, võimaluse manipuleerida hinnangutega ning teenida plusspunkte keerulistes olukordades, kus on vaja rõhutada kas oma positsiooni või karismat.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt