fbpx

Liidri rind on rasvane

Teame kõik, et jänes šampust ei joo või julge hundi rind on rasvane. Tuleb välja, et need toimivad suurepäraselt ka juhtimismaastikul. Journal of Applied Psychology jaanuari number võtab kokku mitme uuringu tulemused ja järeldab muu hulgas, et inimesed hindavad juhtide juures nende julgust riski võtta, pidades teisi inimesi, kes ei ole juhid, siis eelkõige turvalisuse väärtustajaks. Samuti ilmneb 2019. aastal Iisraelis parlamendivalimiste ajal läbi viidud uuringust, et inimesed hindasid palju kõrgemalt neid poliitikuid, keda peeti enam riskialtiks. Nagu artikli autorid tõdevad, on tegemist huvitava dilemmaga: me tahame alateadlikult justkui pigem stabiilsust ja turvalisust, kuid juhi headust hindame selle järgi, kuivõrd ta on valmis riske võtma.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt