fbpx

Psühholoogilisest turvalisusest üksi on vähe

Tänapäeval on organisatsioonides psühholoogiline turvalisus kahtlemata oluline näitaja, mille põhjal tehakse otsuseid, kas liituda mingi meeskonnaga või mitte. Detsembrikuu Academy of Management Discoveries avaldas aga huvitava kokkuvõtte, kus väidetakse New Yorgi 545 kooli personali hulgas mitme aasta jooksul läbi viidud uuringu põhjal, et töötajate psühholoogilise turvalisustunde määr on pöördvõrdeliselt seotud kooli kui institutsiooni edukusega. Edukamad olid pigem need koolid, kus püüeldi eeskätt kõrgema tulemuse poole – samas oli seal aga töötajate psühholoogilise turvalisuse määr madalam. Uuringu autorid rõhutavad siiski, et organisatsiooni tulemuslikkus eeldab turvatunde kombineerimist töiste rollidega seotud vastutuse võtmisega ning sellega kaasneb paratamatult ka teatud pingeseisund.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt