fbpx

Õppiva organisatsiooni edu saladus

Uute teadmiste ja kogemuste saamise ning kasutamise olulisus ehk õppiva organisatsiooni roll edu saavutamisel ei tekita enam kelleski küsimusi. Kuid kõik ettevõtmised pole selles ühte moodi edukad. Ajakirja Strategy Science eelmise aasta lõpu numbris analüüsitakse seda teemat Hollandi East India Company enam kui 2200 merereisi dokumentide alusel. Ilmneb, et kogemuste ja uue teadmise rakendamine on seda efektiivsem, mida paremini on kirjeldatud ja standardiseeritud ettevõtte võtmeprotsessid. Nagu uurijad väidavad, on õppimistulemuste kasutamine töises keskkonnas mõjutatud väga paljudest välistest mõjuritest ja edu saadab siin seega just standardiseeritud põhiprotsessidega ettevõtteid, kus nendel teguritel ei ole nii suur roll. Ehk teisisõnu: õpitut on lihtsam rakendada, kui on teada, kuidas ja kus seda rakendada.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt