fbpx

Koroonaviirus ründas töövaidlusi

Koroona aastal selgus, et tööandjad ei tunne hästi tööõigust ja kipuvad otsuseid tegema ühepoolselt. Uue liigina on lisandunud vaidlused kodukontoris töötamise üle. Ees ootab sõdimine koroonavaktsiini kohustuslikkuse teemal. Kirjutab Tanel Raig. Möödunud aasta varakevadel tungis COVID-19 jõuliselt tööõigusjuristide töömaale. „Töösuhtes on mitmeid probleemipüstitusi, kuid enamik tööõiguse päringuid oli mullu seotud koroonaga,“ nendib Grant Thornton Baltic OÜ juhtiv õigusnõustaja Kristel Tiits. Tööõigusspetsialistide hinnangul tegid tööandjad koroonaviiruse kriisis tüüpilise vea ja asusid kokkuleppeid muutma ühepoolselt, jättes ka dokumendid korrektselt vormistamata. Sellest tekkivad vaidlused lõppevad hiljem reeglina töötaja kasuks. Kristel Tiits HUGO.legal tööõiguse jurist Katrin Martise sõnul võib töövaidluskomisjonis täheldada, et tööandjad ei oska alati lugeda tööõiguse õigusnorme. Ta soovitab vajadusel tutvuda töölepinguseaduse seletuskirjaga või pöörduda juristi poole. Ta loetleb levinumaid eksimusi: ei […]

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt