fbpx

Suurim mõju juhtimises ehk KOK

„Esmalt saab juhtimisel üldse mõju olla siis, kui juht armastab oma inimesi,“ ütleb M.I.K.S. Konsultatsioonide partner Jana Karilaid ja toob siin välja kolm põhilist komponenti, millele see mõju toetub. Tean, et meie kultuuriruumis ja siinses kontekstis on sõna „armastama” ootamatult võimas, aga tahangi just anda kindla sõnumi, et liidriteks kujunevatele juhtidele meeldivad väga inimesed. Kui juht ütleb, et talle pigem ei meeldi inimesed, siis on paratamatu, et temast ei saa liidrit.Siin on KOK ehk kolm tegevust, millega saavutatakse lisaks klassikalistele juhtimisfunktsioonidele suurim mõju.• K – kokkulepped. Korraldage nii, et kokkulepped oma inimestega oleksid alati läbipaistvad ja selged. Vaadake, et kõik osapooled saaksid aru, milles kokku lepiti ja mis on selle täitmise ajaraam. Kokkulepete üks osa võiks olla kokkulepe, et kui […]

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt