fbpx

Merli Üle: digiveduriks peavad avaliku sektori kõrval saama ka ettevõtted

Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle (Foto: Jake Farra)

Innovatsioon on tänapäeva elu pärisosa ja enne, kui aru saame, on maailm meie ümber juba muutunud – päevade, tundide ja minutitega. Oleme sealjuures harjunud mõtlema, et Eesti on maailmas teada-tuntud digiriik ja innovatsioonivedur. Kus me täna aga tegelikkuses paikneme? Teema üle mõtiskleb Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle. 

Eesti digi-edulugu kinnitab ka Digimajanduse ja -ühiskonna indeksi (Digital Economy and Society Index DESI) kõrge koht. Kuid nagu ikka, saatan peitub detailides ja kui üldist numbrit vaadata, siis on Eesti edulugu kinni avaliku sektori teenustes – oleme selles tõesti Euroopa Liidus number üks. Sama raport näitab, et erasektori digitaliseerituse kategoorias oleme seevastu Euroopa keskmisest kaks kohta taga ja Põhjamaadest kaugel maas. Seega, kui riigisektoris saame öelda uhkusega, et oleme digiriik, siis ettevõtluses me seda edulugu tegelikult korranud ei ole.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt