fbpx

Auve Tech arendab juhivaba sõidukit

(Foto: Auve Tech)

Spin-off ettevõtte Auve Tech eesmärk on valmistada maailma parim autonoomne viimase miili sõiduk, mis võiks toimida nii aku kui kütuseelemendiga ja leida ka toimiv ärimudel. Kolme aasta sisse mahuvad testsõidud Eestis, Soomes ja Kreekas, tulevikuplaan on isesõitva legaalse sõiduki valmimine ja liiklusesse toomine. Kirjutab Paavo Kangur.

„Meie eesmärk on valmistada maailma parim autonoomne viimase miili sõiduk ja hakata neid rentima ning müüma. Viimase miili sõiduk tähendab seda, et auto opereerib kinnistel aladel sadamates, tehastes, loomaaedades, muuseumides ja elukvartalites. Tihedas ja kiires liikluses seda aga ei kasutata,“ kinnitab Auve Tech OÜ tegevjuht Johannes Mossov. 

Mais 2017 allkirjastasid Tallinna Tehnikaülikooli tollane rektor Jaak Aaviksoo ja Silberauto juht Väino Kaldoja lepingu autonoomse sõiduki valmistamiseks, kusjuures unikaalne kere pidi valmima Silberautos ja elektroonika eest vastutasid ülikooli spetsialistid. (Inseneeria juuli/2017)

Projekt oli paljulubav ja järgnevalt asutati spin-off ettevõte Auve Tech,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt