fbpx

Kõrkus on nakkav ja ohtlikum, kui arvame

Novembrikuu Harvard Business Reviews võtavad uurijad kokku viimaste aastate olulisimad teaduskirjutised ülemäärase enesekindluse ja kõrkuse teemal. Üks olulisimaid järeldusi, milleni jõuti, on see, et kõrkus või ülbe enesekindlus on sotsiaalsetes kooslustes, nt ettevõtetes, nakkav ja eelkõige ülevalt alla. Just kõrgid juhid on need, kes toidavad oma suhtumistega ka alluvate käitumismustrit ning tekitavad olukorra, kus objektiivset infot ja väliseid soovitusi-nõuandeid vms enam ei usuta ja otsuseid langetatakse põhimõttel „me teame ise paremini, kuidas asjad käivad“. Nagu artiklis välja tuuakse, on kõrkus ja liigne enesekindlus meeskondades nii ohtlik, et isegi kui selliseid inimesi on vaid mõni üksik, võivad nad lühikese ajaga muuta terve organisatsiooni faktide suhtes ükskõikseks.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt