fbpx

Hea juht on ärgas ka tavalisel, kriisivabal ajal

Merike Jürilo on juhtinud ligi kakskümmend aastat erinevaid meeskondi ja valdkondi ning hetkel võtnud aja enese täiendamiseks

Pöördelistel hetkedel, näiteks kriisiolukorra puhul riigis või organisatsioonis on kogu pingutus ühe eesmärgi teenistuses. Juhil on lihtne, sest jooksurada on ees: kriis tuleb lahendada. Pisut võimendades – juhil ei ole vajadust laialt mõelda, saab keskenduda konkreetsele tegevusele, sest kriis ju nõuab. Pöördelisel ajal on adrenaliin kõrgel, keegi tunde ei loe, kõigil on huvi käed külge panna. Võite tähistatakse, tagasilööke kirutakse, motivatsioon on üleval, sest elu keeb.

Tavalisel ajal toimib igapäevane töö ja elu tavapärases rütmis. Loomulikult on ajastule omane infotulv ja pidevad muutused ümbritsevas keskkonnas, aga selleski olukorras on võimalik hoida mugavustsooni. Turvalises tsoonis püsiv juht viib tasahilju samasse tsooni ka oma meeskonna, teadlikult või alateadlikult valides oma meeskonda inimesed, kes liigselt tüli ei tekita. Tekib dünaamika, mis ei pruugi olla orienteeritud arengule.

Head juhid on üldjuhul isemotiveeruvad.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt