fbpx

Teeaugud ja liiklusmärgid 3D-kaardile! Teehooldajad ja isejuhtivad autod vajavad seda

(Foto: EyeVi Technologies)

EyeVi Technologies teeb tulevikukaarte isejuhtivatele autodele ning aitab teehooldajatel üle vaadata kõik maanteed ja tänavad koos sisseskannitud aukudega, et teada, mis ja kus vajab lappimist. Kuid see pole muidugi kõik. Ülitäpsed HD-kaardid avavad uue maailma, kus saab luua liitreaalsuse lahendusi, parandada ohutust ja planeerida linnakeskkondi nii, et see oleks kõigi jaoks palju mugavam. Kirjutab Kaido Einama.

Aastal 2009 jõudsid Eestisse esimesed Google´i Street View´ autod, mis hakkasid siinsetel teedel vurades salvestama lisaks asukohaandmetele ka teel nähtut 360-kraadiste piltidena. Regio juures tegutsenud kaardistajad said tehnikat pungil Google´i masinatega mööda Eestit kümneid tuhandeid kilomeetreid tiirutada, kuni Google masinad ära viis. Tegelikult pole mõnes kohas pärast seda ehk üle kümne aasta Street View´ autosid näha olnud. Sel ajal Regios ja hiljem Reach-U juures tegutsenud kaardistajad nägid maailmakuulsa tehnoloogiafirmaga koostööd tehes, kuidas selliseid lahendusi kasutati ning kui autod lahkusid,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt