fbpx

Eduard Brindfeldt – sündinud õpetaja

Aasta õpetaja galal andis Eduard Brindfeldtile (paremal) autasu üle endine õpilane ja praegune kolleeg Arnold Kuusklaid (Foto: erakogu)

Tallinna Tööstushariduskeskuse tehnoloogiadirektor Eduard Brindfeldt on unikaalne mees, kes õppinud erialasid tehnoloogiast usuteaduseni ja juhtimisest elektroonikani, tal on nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktorikraad. Sel sügisel pärjati ta ka aasta kutseõpetaja tiitliga. Selle kohta, mis seisus on Eesti kutseharidus ja kuidas panna rohkem noori huvituma tehnoloogiaerialadest, esitas küsimusi Gerli Ramler. 

Kuidas sai teist pedagoog?

Minu pedagoogiks saamise lugu on pikk. Sellest on peaaegu 40 aastat, mil jätsin esimesel ringil kõrgkooli pooleli ja läksin Tallinna 19. Tehnikakooli tööle tele-raadio grupi meistriks. Mulle iseenesest väga meeldis, sest eks kõige paremini õpib ju teisi õpetades. Aga nagu ikka – noorel õpetajal on lihtsam suhelda õpilastega kui teiste pedagoogidega ning see tüütas mind ära. Nii tegingi ühe grupiga kaheaastase õppe otsast lõpuni ära ja suundusin uutele jahimaadele.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt