fbpx

BIMsummit 2020: ladus koostöö kui edu võti

BIMsummit 2020 korraldajad (vasakult) Priit Ulmas, Miina Karafin, Kairi Sülla ja Risto Vahenurm (Foto: BIMsummit)

Digitaalehituse konverents BIMsummit 2020 tõstis esile tehnoloogia esitatava väljakutse ning veelgi enam ladusa koostöö olulisuse. Kõlanud ettekannetest teeb ülevaate BIMsummiti organisaator Miina Karafin. 

Kui sageli arvame, et 3D-mudelite (BIM = building information modelling) kasutamine ehituses on eelkõige tehnoloogiline väljakutse, siis tänavuse BIMsummiti ettekanded tõstsid peamise märksõnana esile hoopis koostöö. Räägiti mitmest suurejoonelisest ja tehniliselt keerukast objektist ning tõdeti, et just ladusa ja üksteist väärtustava koostöörütmi leidmine oli see, mis tõi edu. „Mudelprojekteerimine ja erinevad kaasaegsed tehnoloogiad on vaid tööriistad, et parandada koostööd ning võimaldavad infovahetuse ja kogu protsessi muutumist läbipaistvamaks ja efektiivsemaks. Tundub elementaarne, aga ometi tuleb seda aeg-ajalt endale meelde tuletada.“

Värsketes kogemuslugudes tõusid esile mastaapsed avalikud objektid, millel on teadlikud tellijad ja selge vajadus ehituse kõrge kvaliteedi järele nii ehitusprotsessis kui hoone hilisemas kasutuses.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt