fbpx

Valikuvõimalus pakub rahulolu

Valikuvabaduse mõju inimese rahulolule on uuritud juba aastakümneid ja pole põhjust kahelda, et ainuüksi selle olemasolu suurendab rahulolu. Ent sageli meile erilist valikut siiski ei pakuta. Viimatise Journal of Economic Psychology kaante vahel analüüsitakse, kuidas otsustajad valikuvaeses olukorras käituvad. Katsete tulemusena järeldati, et rahulolu tehtud otsusega kasvab märkimisväärselt, kui inimene on piiratud valikute olukorras ise oma peas täiendavaid võimalusi tekitanud. Isegi kui tulemus pole selle otsuse tulemusena kuigi hea, on rahulolu ikkagi kõrgem võrreldes situatsiooniga, kus lisavalikuvariante ei loodud. Nii et kui sulle tundub, et valida on ainult näiteks „ei“ ja „jah“ vahel, siis tasub alati leida kolmas variant, et hiljem oma otsusega rahul olla.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt