fbpx

Tandem – nõudliku aja juhtimiskultuuris vältimatu

Kuidas juhtimises tõhusam olla? Millest või kellest kinni haarata? Tandemist. Miks ja kuidas, mõtestab äriprotsesside konsultant Margit Raid, vesteldes Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsiooniteenistuse juhi Hede Kerstin Luigega.

**

Tandem kui termin pärineb diaadilise (leadership dyads) juhtimise tööriistakastist – see on teadlik partnerlus kahe otsustaja vahel, kes mõtestavad koos protsesse kovisiooni abil, tuues juhtimisse teise vaate ja kasuliku kahtlemise. Tandemjuhtimine on asutusesisene kapital – alt üles kasvanud juhte toetav töömeetod, sild teadmiste, peegelduste ja kahtlemise vahel. „Keerulised ajad esitavad juhtidele kõrgeid nõudmisi. Värsket vaadet on vaja enam kui kunagi varem,” sõnab Hede.

Meditsiinist on meile tuttav mõiste second opinion, juristidelt aga nelja silma reegel. Miks mitte kasutada ettevõtte saneerimisel, ekspordinupu leidmisel või tööprotsesside uuendamisel majasisest ressurssi senisest mõjusamalt? Teisisõnu seada omade seas sisse tandempartnerlus.

Miks?

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt