fbpx

Pereteci insenerlahendused kui rätsepatöö

Pereettevõtte Peterec OÜ juht ja omanik Vivo Pender (Fotod: Peretec OÜ)

Insenertehnilisi lahendusi pakkuv Peretec projekteerib ja valmistab tootmisprotsessi tõhusamaks muutvaid seadmeid, kusjuures kõik valmib n-ö rätsepatööna. Pereettevõtte juht ja omanik Vivo Pender (35) peab masinate ehitamist oma suureks kireks ja kuna kliente jagub, tekkis vajadus laieneda ja ehitada uus tootmishoone. Kirjutab Gerli Ramler.

Erinevalt enamik meie inseneridest, kes valdavalt on Tallinna Tehnikaülikooli taustaga, on tema omandanud Eesti Maaülikoolis põllumajanduse mehhaniseerimise eriala. Praegu omandab Pender masinaehitusinseneri 8. taset.

„Olen lapsepõlvest saati masinaid ehitanud, see on mu kirg. Alguses tegin oma lõbuks pisikesi rakiseid, keskkooli lõpus ostsin endale ühe treipingi, ülikooli ajal veel kolm… Mulle meeldis nende taga nikerdada ning uusi asju välja mõelda. Kui 2012. aastal ülikooli lõpetasin, tekkis võimalus oma ettevõttega alustada ning nii see läks,” meenutab ta algusaastaid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt