fbpx

Kolm aastat Terviseameti eesotsas. Kogemus ja õppetunnid

Merike Jürilo

 

„Tabasin ennast mõttelt, et kogesin äsja juhina midagi, mille kohta arvasin, et avaliku sektori asutuses seda enam ei eksisteeri.“ Nii ütleb endine Terviseameti juht Merike Jürilo. Alustanud kolm aastat tagasi selles ametis, kulus tal viimane pool aastat peamiselt kriisijuhtimisele. Siin kirjutab ta oma juhtimiskogemusest ja õppetundidest ise. Ametispetsiifiliselt, aga ometi üldistusjõuga.

***

Esimesed kolm kuud uues organisatsioonis oli inimeste ja asutuse tundma õppimise aeg. Küsisin lakkamatult miks-küsimusi, kuulasin ja lugesin palju. Kuigi mõned välised märgid olid juba varem saadud, olid need kuud siiski strateegilisest vaatepunktist paras ehmatus. Ühe asutuse seest koorus kaheksa erinevat n-ö asutust, igal oma vaade ameti tegevusele ja enda vastutusele. Koostöövõime oli nõrk ja kohati olematu. Olid n-ö minu ja sinu probleemid. Reageeriv mõtteviis. Pikad kooskõlastusringid. Vananenud normdokumendid ja tühjad sõnad. Olematu sünergia valdkondade vahel.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt