fbpx

Kas juhile sobib lai või kitsas perspektiiv?

Kas hea tippjuht peaks jälgima pigem kitsamat või laiemat perspektiivi? Kas hoida pilku pigem eesmärgil või jälgida tervet mänguvälja ja kohaneda oludega? Academy of Management Journali augustinumber võtabki uurida laia ja kitsa perspektiivi tõhusust juhtimisotsuste langetamisel, analüüsides juhuvalimina paljude S&P 500 ettevõtete strateegiat ja selle edukust.

Ilmneb, et laiema mänguvälja jälgimine on toonud edu ettevõtetele, kes tegutsevad valdkondades, kus kiire tulemuse saavutamise tõenäosus on tagasihoidlik, näiteks toiduainetööstuses. Mida rohkem oli tegevusvaldkonnas aga ahvatlevaid võimalusi, näiteks infotehnoloogiasektoris, seda olulisem oli hoida fookuses eesmärki. Võib-olla peitubki meie e-eduloo üks põhjusi selles, et me suudame jäärapäiselt oma eesmärgi poole rühkida, hoolimata muu maailma ahvatlustest?

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt