fbpx

Liia Rebane: NOBEL on sajandi projekt ja päris Eesti asi

Sissepääs teadus- ja tehnikakeskusesse NOBEL (Joonis: NOBEL)

Grupp entusiaste, kes ei taha nõustuda tõsiasjaga, et Eestis ei ole saja aasta jooksul leitud kohta tehnika- ja teadusmuuseumile, tegid ettepaneku rajada teadus- ja tehnikakeskuse ning taotlevad sellele Riigikogu toetust. Eesti vajab kohta, kus rääkida meie oma teadlaste ja inseneride saavutustest, kaasaegsest tööstusest ning tekitada noortes huvi valdkonna vastu. Selleks on NOBEL just õige koht, rõhutab grupi üks eestvedajatest Liia Rebane. Kirjutab Mari Kamps.

Riigikogu kultuurikomisjonile laekus 31. augustiks ettepanekuid 29 kultuuriehitise või ehitiste kogumi kohta, kes soovivad Kultuurkapitalilt rahalist toetust. Otsuse, millisest objektist saab riiklikult tähtis kultuuriehitis, teeb vastavalt kultuurikomisjoni ettepanekule Riigikogu. Eesti Kultuurkapitali seaduse järgi toetatakse üheaegselt kuni kahte objekti.

Riiklikult tähtsaks kultuuriobjektiks soovib saada praegu veel idee tasandil olev Eesti Teadus- ja Tehnikakeskus NOBEL. Kultuurikomisjonile edastatud kirjale kirjutasid alla Eesti Inseneride Liitu 14 aastat juhtinud Arvi Hamburg ja Eesti Teaduse- ja Tehnikamuuseumi Algatajad SA juhatuse liige Liia Rebane.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt