fbpx

Vabaduse mitu varjundit

Kuidas saab vabadus olla mitmeti mõistetav? Ajakirja Journal of Business Research augustinumbris näitavad teadlased aga, et vabadusel on vähemalt kaks varjundit: vabadus millestki ning vabadus millegi jaoks.

Uuringute ja katsete varal tõestatakse, et vabadus millestki, näiteks igapäevamuredest, stressist jms, ei too tingimata kaasa positiivset tunnet, vaid pigem loob see nii kliendis kui ka ettevõtte töötajas rahuliku enesekindla fooni. Samas vabadus millegi jaoks, näiteks vabadus ise otsustada, käituda, tegutseda jms, on seotud positiivse tunde ja seeläbi psühholoogilise heaolu kasvuga. Nagu järelsõnas öeldakse, tasub juhtidel tõsiselt kaaluda, kuidas klientidele või tiimiliikmetele nende vabadust serveeritakse. Kas on see vabadus millestki või millegi jaoks? Tuleb välja, et sellest võib paljugi sõltuda.

Uudised valib välisajakirjadest välja pikaajalise kogemusega tippjuht ja juhtimistreener Lauri Tabur.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt