fbpx

3D-printer kodus ja kontoris – mida võiks sellega välja printida?

Mänguasjade printimine (Foto: Pxhere.com)

Kui koduses majapidamises on olemas köögikombain ja kontoris kontorikombain, siis tänapäeval võiks seal varsti leiduda veel üks vajalik seade – 3D-printer. See aitaks kulusid kokku hoida nii katkiste asjade asemele uusi tehes kui ka mõne defitsiitse jupi või poes mittesaadaoleva detaili väljatrükkimisel. 3D-printeritega saab praegu isegi korrusmaju ja toitu välja „trükkida“. Kirjutab tehnoloogiaajakirjanik Kaido Einama.

3D-printerid on tänapäeval sama odavad, kui mistahes muud keskmised kodumasinad. Ka kontorisse ostetavate printeritega võrreldes pole investeering teab mis suur. Muidugi peab enne ostmist vaatama, mida selle raha eest saab. On isegi paarisajaeuroseid ja odavamaid seadmeid, mille puhul peab valmis olema kehvemaks kvaliteediks ning tihti tulevad need ka „tee ise“ komplektina. See tähendab, et ostjal peab olema natuke rohkem tehnilist taipu, kuna saadetis ei ole valmis seade, vaid selle jupid, millest nagu Lego klotsidest tuleb töötav 3D-printer ise kokku panna.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt